„Общо 9 от 10-те документа, които искаха проверяващите, са публично

...
„Общо 9 от 10-те документа, които искаха проверяващите, са публично
Коментари Харесай

Тодор Попов: С дарението, за което ни разследват, направихме...

„ Общо 9 от 10-те документа, които желаеха проверяващите, са обществено притежание и единственият, който не е обществен, е дарението на господин Пеевски, което той направи напролет на 2020 година, като половината сума от общо 700 хиляди лв. беше планувана за парка в село Црънча, а другата половина – за волейболния тим. Пазарджик е в куриозна обстановка да бъде разследван за това подаяние. Затова желая в днешния ден да покажем този парк на всички”. Това съобщи кметът на Пазарджик Тодор Попов в Црънча пред медии във връзка акцията в понеделник, когато 30 проверяващи от ДАНС, Национална агенция за приходите и ГДНП блокираха Общината.



„ Искам да покажем на всички къде са отишли парите от дарението на господин Пеевски – в парка, с който Црънча справедливо се гордее. Парк, който успяхме да създадем за 4-5 месеца. И направихме освен него, само че успяхме да ремонтираме читалището, да създадем ремонт на стадиона и да подобрим цялостната физическа среда. Това е голяма територия, която е облагородена. Направени са пейки, беседки, барбекюта - покрити, закрити, с вход, с детски площадки - всичко, което е належащо, с цел да осъществим волята на донора. Защото донорът и ние искахме едно-единствено нещо -да създадем този парк, който да остане и да се употребява от всички поданици и освен от жителите на Црънча, само че и от жителите и гостите на община Пазарджик, тъй като това е обичано място на десетки хиляди хора, които идват тук и събота, и неделя, а и през седмицата, тъй като от тук се откриват невероятни естествени хубости. А една група хора се пробват да ме изкарат нарушител, тъй като сме избавили гората на селото. Това подаяние беше обещано, с цел да спасим гората, тъй като предвид на коронавирус обстановката, защото бяхме лишени от доходи, искахме да я продадем. И господин Пеевски направи подаяние, с цел да избави гората и да ни даде парите, колкото струваше гората и с тях да създадем две потребни неща. Ето, демонстрираме парка на Црънча, с цел да се види защо ни проверяват – тъй като сме създали нещо потребно, красиво и положително. И това беше по избор на хората от Црънча, дано те си кажат дали са удовлетворени.” Това съобщи кметът на Пазарджик и продължи:



„ Разследват ни, тъй като селата ни са ремонтирани, актуализирани са учебните заведения, читалищата, осветлението. Пазарджик е на трето място по БВП измежду регионалните градове в България, безработицата е под 3%, дават ни за образец в спорта, в културата, тъй като си запазихме всички институции – читалища, музеи, ансамбли, оркестри и всичко това се поддържа и работи. Над 1000 души чужденци работят към този момент в Пазарджик, междинната работна заплата в Пазарджик е към 1500 лева по публични данни на статистиката. И за всичко това желаят да внушат на хората, че общините са бандити и крадци. И да всяват боязън. Затова всеки ден ще демонстрирам какво сме създали с парите на донори и с парите на пазарджиклии, а тази вечер ще покажем какво сме създали и с другата част от дарението – имаме волейболен тим, който е водещ! Показахме за 4-5 години по какъв начин се оправи сполучлив план в спорта, който е гордостта на града ни, горделивост за България и в този момент сме на финален кръг на Шампионска лига и играем довечера с първенеца на Гърция „ Олимпиакос”. И тези хора желаят да ни проверяват за това, че сме създали потребни неща. Да, инспекции би трябвало да се вършат, само че тъкмо преди избори ли?! Ще им кажа едно: те в никакъв случай няма да имат това, което ние имаме – доверието на хората!”.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР