Общо 8 магистрати депозираха заявления за участие в процедурата за

...
Общо 8 магистрати депозираха заявления за участие в процедурата за
Коментари Харесай

8 магистрати кандидатстват за европейски делегирани прокурори от България

Общо 8 магистрати подадоха заявки за присъединяване в процедурата за асортимент на шест европейски делегирани прокурори от Република България, оповестиха от Висшия правосъден съвет.

Сред тях са петима прокурори от Софийска градска прокуратура - Михаела Райдовска, Марио Томов, Милко Момчев, Юлиана Христова и Иван Кучиев, двама прокурори от Софийска районна прокуратура - Василен Бенчев и Живка Арсенова, и един следовател от Следствения отдел в Софийска градска прокуратура - Бойко Атанасов.

Процедурата за 6-ма европейски прокурори е открита с решение на прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет по протокол № 29/27.07.2022 година и се организира на три стадия - допускане по документи, чуване на позволените до присъединяване и оповестяване на решението за одобрение на претенденти за европейски делегирани прокурори.

С посоченото решение е избрана Комисия по допустимост на претендентите, в състав трима членове на прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет: Стефан Петров, Калина Чапкънова и Пламен Найденов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР