Общо 780 деца и ученици в област Враца се обучават

...
Общо 780 деца и ученици в област Враца се обучават
Коментари Харесай

Близо 800 деца във Врачанско учат дистанционно заради COVID мерките

Общо 780 деца и възпитаници в област Враца се образоват от разстояние, заяви началникът на Регионалното ръководство на образованието Лорета Колева.
Тя посочи, че това са общо 16 паралелки и групи в детски градини. За всяка паралелка, образователно или детско заведение мотивът за въвеждане на краткотрайни ограничения е друг - заболяване от COVID-19 или позитивен резултат както на учители, по този начин и на деца, и възпитаници, сподели още Колева.
Единственото образователно заведение в региона, в което са прекъснати присъствените занятия остава учебното заведение в криводолското село Ракево. Там над 65 на 100 от педагогическия и непедагогически личен състав е болен, което постанова спомагателни противоепидемични ограничения, сочат данните на РЗИ.
Лорета Колева уточни, че към този момент ситуацията в просветителната система в област Враца е релативно спокойна. Няма основна разлика по отношение на миналата седмица след наложителното тестване на учениците в понеделник тази седмица, добави тя.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР