Общо 75,6 процента от египетските граждани си дават сметка за

...
Общо 75,6 процента от египетските граждани си дават сметка за
Коментари Харесай

Над 75 процента от египтяните осъзнават проблема с пренаселеността


Общо 75,6 % от египетските жители си дават сметка за казуса с пренаселеността в страната им, демонстрира изследване на Центъра за информация и подкрепяне на вземането на решения на държавното управление, представено от в. " Ал Ахрам ".

Около 12 % от участниците в допитването нямат визия за компликациите, които произтичат от прекомерно бързия ритъм на приръст на популацията.

Малко над 91 % от интервюираните поддържат стратегиите за фамилно обмисляне, до момента в който единствено 1,9 % са срещу тях. Общо 52,5 % от запитаните считат, че на фона на актуалната обстановка всяко семейство би трябвало да има не повече от две деца, а 29,1 на 100 показват, че всяко семейство би трябвало да има три деца. 

Населението на Египет се е нараснало с 1,6 милиона души през 2022 година, и към декември е наброявало 104,7 милиона души, сочат данните на Централната организация за социална готовност и статистика. През предходната година приблизително на всеки 14,4 секунди се е раждало по едно бебе, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

Анализи на ведомството демонстрират, че при настоящия ритъм на напредък до 2052 година популацията ще нарасне до 192 милиона души. Това ще изисква страната да удвои вложенията в инфраструктурни планове и благоустройство. 

През последните години египетските управляващи започнаха няколко акции и стратегии за понижаване на раждаемостта. Кабинетът отдели 100 милиона египетски паунда (около 5,2 милиона долара) за обезпечаване на противозачатъчни средства гратис или на понижени цени. 

През август предходната година беше регистриран 20 % спад на раждаемостта. От 3,5 раждания на жена през 2014 година тя доближава 2,8 през 2021 година Целта на държавното управление е да раждаемостта да намалее до 1,6 раждания на жена. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР