Общо 706 857 ученици днес ще влязат в класните стаи

...
Общо 706 857 ученици днес ще влязат в класните стаи
Коментари Харесай

11 286 ученици посрещат първия учебен ден напълно ваксинирани

Общо 706 857 възпитаници през днешния ден ще влязат в класните стаи на 2357 учебни заведения в цялата страна. От тези възпитаници 58 593 са първокласници. Покрай терзанията до последно повече присъствена или повече отдалечена ще бъде и тази образователна година от news.bg зададохме въпрос за имунизацията измежду учениците и децата на Министерство на здравеопазването.

Над 13 000 възпитаници влизат в клас с сложена най-малко една доза ваксина излиза наяве от информация на Министерството на здравеопазването, направена по искане на News.bg. От предоставените данни, които са настоящи към 13 септември, излиза наяве, че броят на децата на възраст 12-17 години с по една сложена доза е 9160 . От тях 6329 са с две дози .

Броят на 18-годишните с една доза е 4229, а на тези със приключен имунизационен цикъл е 4957. В същото време по данни на МОН към 30% от учителите са имунизирани, а 20% са преболедували COVID-19.
 На 15 септември: Търсят се 436 учители
На 15 септември: Търсят се 436 учители

Само 7 области започват образователната година с задоволително учители

По отношение на това на какъв брой ваксини ще изтече срокът на валидност през септември от Министерство на здравеопазването прецизират, че сега тази информация се обработва, като се събират данни от РЗИ за наличните ваксини с изтичащ период на валидност, в самите РЗИ, както и в лечебните заведения и при общопрактикуващите лекари на територията на съответните РЗИ.

От ведомството прецизират, че имунизационният развой е динамичен, като също така следва и ЕМА да се произнесе по отношение на удължаването периода на валидност на имунизацията на Pfizer, което би трансформирало картината.

Освен това България разполага с задоволителни количества от четирите утвърдени за приложение ваксини в Европейски Съюз.
 Учебната година стартира присъствено
Учебната година стартира присъствено

Кацаров: Децата не са длъжни да заплащат цената на това, че ние, възрастните, не желаеме да се ваксинираме
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР