Общо 67 партии и коалиции се записаха за участие в

...
Общо 67 партии и коалиции се записаха за участие в
Коментари Харесай

Изборната нумерология: Колко тежи човешката душа и кога ДПС ще вземе София

Общо 67 партии и обединения се записаха за присъединяване в локалните избори на 29 октомври, а през днешния ден обичайният обществен чоп в ЦИК разпредели и номерата им в изборните бюлетини. Макар всяка година да настояват, че числата нямат значение за крайното показване, и тази година представителите на политическите сили откриха символиха в номера, който им се падна. 

„ Силните не се плашат от номерата. Номер едно ще ни даде спомагателен бонус в тази акция за изборите “, разяснява Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия, откакто столетницата изтегли символичният №1. 

„ Винаги сме предпочитали да се изявяваме като политици, а не като нумеролози “, омаловажи символиката Тома Биков от ГЕРБ. Но въпреки всичко напомни, че седем е божествено число.

21 – число на разцвет, бъдеще, триумф и благополучие, разчете Филип Станев шанса на „ ИТН “ съгласно източните религии.

„ Имаше филм – „ 21 грама “ – толкоз тежеше човешката душа. Каква ще бъде тежестта на локалния избор ще решат българските жители. Всичко е в техните ръце “, добави Станев.

От „ Възраждане “ пък използваха случая да нападат Движение за права и свободи. „ Не имаме вяра в номера, те бяха въведени, тъй като електоратът на придвижването не можеше да се ориентира в бюлетината. Ние сме за премахването на номерата “, отсече Деян Николов.

Самото Движение за права и свободи пък дефинира своето 57 като знак за потребността от ново начало - не стана ясно въз основа на какво. „ Партията ни към момента няма подготвеност да има кмет на София. Силата на Движение за права и свободи е съсредоточена в дребните обитаеми места, където сме 24 часа очи в очи с хората. В скоро време Движение за права и свободи ще завоюва столицата “, зарече се Сезгин Мехмед в отговор на въпрос.

Изключително късметлийски номер, елементарно се помни, зарадва се депутатът от ПП-ДБ Йордан Терзийски на отредения номер за обединението в бюлетината – 66. По думите му цифрата демонстрира салдото сред „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ в тяхната коалиция.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР