Общо 6618 мигранти са загинали през 2023 г., опитвайки се

...
Общо 6618 мигранти са загинали през 2023 г., опитвайки се
Коментари Харесай

Над 6600 мигранти са загинали при опит да стигнат до Испания през 2023 г.

Общо 6618 мигранти са починали през 2023 година, пробвайки се да стигнат до Испания. Това значи, че приблизително по 18 души всеки ден са губили живота си в гонене на по-добър живот. Те са били с генезис от 17 разнообразни страни, най-вече в Африка и Азия. Данните са от отчета " Мониторинг на правото на живот ".

" Най-смъртоносната " година, откогато се води статистика от 2007 година Така я дефинират от „ Caminando Fronteras “ - колективът, който пази правата на мигрантите и е изготвил отчета.

Според данните в него починалите през предходната година са три пъти повече от миналата, когато са били 2390. 363 от тях са дами, а 384 деца.

Най-много хора са изгубили живота си по така наречен Атлантически маршрут, от Африка към Канарските острови, следвани от Алжирския маршрут към Западното Средиземноморие. На трето място се подрежда Гибралтарския пролив и най-после маршрута Алборан. Най-смъртоносни са били месеците юни и октомври се споделя в отчета с уточнението, че единствено към Канарските острови в лодки и канута приблизително са загивали по 16 души дневно.

84 лодки са изчезнали в морето или океана с всички хора на борда. Рязко се е нараснал и броя на противозаконните мигранти достигнали до крайбрежията на Испания.

Само за предходната година те са 56 852, което е 82,1% повече спрямо миналата година, демонстрират данните на Министерството на вътрешните работи.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР