Общо 65 партии и девет коалиции са подали документи за

...
Общо 65 партии и девет коалиции са подали документи за
Коментари Харесай

Общо 65 партии и девет коалиции са подали документи за регистрация в ЦИК за местния вот

Общо 65 партии и девет обединения са подали документи за регистрация в Централната изборна комисия (ЦИК) за присъединяване в локалния избор на 29 октомври, оповестиха за Българска телеграфна агенция от пресцентъра на ЦИК. В 17 часа през днешния ден изтече крайният период за регистрация в ЦИК.

За локалните избори през 2019 година документи за регистрация са подали общи 64 партии и осем обединения, като до изборите са били позволени 59 партии и седем обединения. През 2015 година са били регистрирани 71 партии и три обединения, от подали документи 81 партии и три обединения, напомни на брифинг през вчерашния ден зам.-председателят и представител на ЦИК Росица Матева.

ЦИК е длъжна до 14 септември да изпрати на общинските изборни комисии (ОИК) лист на записаните за присъединяване в изборите партии и обединения. Срокът за регистрация на политически обединения в ОИК е до 17:00 ч. на 18 септември. Ако не са регистрирани в ЦИК като партии и обединения, обединенията не могат да се записват за присъединяване за локалния избор в ОИК.

Съгласно хронограмата и Изборния кодекс, Инициативните комитети (ИК) могат да записват самостоятелни претенденти за общински съветници, за кметове на общини, за кметове на региони и за кметове на кметства, в ОИК за присъединяване в локалния избор до 17:00 часа на 18 септември. Инициативните комитети се записват в съответната ОИК, като един предприемчив комитет може да издигне единствено един самостоятелен претендент.

Регистрацията на претендентите ще продължи сред 19 и 26 септември.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР