Общо 63 млрд. лв. ще похарчи държавата през 2022 г. Това

...
Общо 63 млрд. лв. ще похарчи държавата през 2022 г. Това
Коментари Харесай

63 млрд. лв. ще похарчи държавата през 2022 г.

Общо 63 милиарда лева ще похарчи страната през 2022 г. Това е приблизително по 9 131 лева на човек от популацията, пресметнаха от Института за пазарна стопанска система. 

Икономистите регистрират, че максимален растеж на средствата се следи в опазването на здравето, пенсиите и превоза. Освен това размерът на държавния дълг към края на 2022 година се чака да доближи 35.5 милиарда лева или по 5 133 лева на човек от популацията.

Наскоро ИПИ разгласява и собствен различен държавен бюджет. В него да вземем за пример се предлага нулев налог за реинвестираната облага. Според екипа икономисти това е мощен тласък за нови вложения и реинвестиране на облагите. Инвестициите са главен фактор за разширение на индустриалния капацитет на стопанската система в дълготраен проект. Те са нужни за дълготрайна промяна в посока висока работливост и повишение на добавената стойност. България цяло десетилетие е с едни от най-ниските равнища на вложения в ЦИЕ – под 20% от Брутният вътрешен продукт.

Друго любопитно предложение е понижение на осигурителните вноски с 12 процентни пункта.

" В резултат чакаме растеж на чистите приходи на работещите с към 25% по отношение на 2021 година, т.е. в семействата ще останат с 5.3 милиарда лв. по-висок наличен приход. В допълнение, чакаме нарастване на заетостта в частния бранш на стопанската система и изсветляване на претовареност, приходи и ползване. Комбинация от тласъци като по-ниски осигуровки и по-ефективна работа на приходните администрации може да докара до доста по-добри резултати в понижение на укриването на приходи. Това ще разреши и да се реализиран по-реални равнища на обществени заплащания, включително пенсии, майчинство, болнични и други ", споделят от ИПИ.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР