Общо 624 милиона лева ще бъдат инвестирани в подобряване на

...
Общо 624 милиона лева ще бъдат инвестирани в подобряване на
Коментари Харесай

Образователната инфраструктура в над 400 училища и 13 ВУЗ-а ще бъде подобрена с 624 милиона лева

Общо 624 милиона лв. ще бъдат вложени в възстановяване на просветителната инфраструктура по линия на ръководената от районното министерство оперативна стратегия „ Региони в напредък “. Средствата са за общини, за Министерството на образованието, Министерството на културата и Министерството на спорта. Информация за плануваните вложения беше показана в Министерския съвет. Средствата са за възстановяване на материалната база в над 400 учебни заведения и 13 ВУЗ-а в цялата страна. Програмата ще обхване 255 000 деца, пресметна министърът на районното развиване Николай Нанков.

Ако разделим ресурса на децата, включени в тези просветителни заведения, които рехабилитираме по програмата, на всяко дете - от детската градина до учебната пейка, образователната в академичното заведение, се падат по 2 450 лв. инвестиция на европейската взаимност.

140 професионални гимназии ще получат средства по европейската стратегия, разгласи министърът на образованието Красимир Вълчев .

Голяма част от средствата за тези професионални гимназии ще бъдат за учебно-техническо съоръжение. Тоест, имаме явен акцент върху професионалното обучение.

Община Бургас получава 6 пъти по огромен бюджет по програмата, спрямо последния програмен интервал, 70% от вложенията към този момент са изпълнени, заяви кметът на Бургас Димитър Николов.

В момента, когато се хване една постройка от образованието, с изключение на образователните кабинети, с изключение на енергийната успеваемост, до последния компютър, всичко може сложно да се сложи и да действа и към този момент работи.

Премиерът Бойко Борисов разгласи, че вложените европейски пари за просветителната система ще дадат резултат след 10 години:

Българинът на две места свежда глава с почитание - в църквата и в учебното заведение.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР