Общо 61 товарни кораба с около 1,5 милиона тона храни

...
Общо 61 товарни кораба с около 1,5 милиона тона храни
Коментари Харесай

Вече са изнесени 1,5 тона храни от пристанищата на Украйна

Общо 61 товарни кораба с към 1,5 милиона тона храни са напуснали Украйна според съглашението, реализирано с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция за деблокиране на украинските морски пристанища. Това заяви украинското министерство на инфраструктурата, представено от " Ройтерс ".

Ведомството показва, че шест кораба със 183 000 тона селскостопански артикули са напуснали украинските черноморски пристанища през днешния ден.

Вчера министърът на земеделието на Украйна Никола Солски съобщи, че селскостопанският експорт на страната може да нарасне до 6 - 6,5 милиона тона през октомври, удвоявайки размера през юли, защото морските пристанища последователно се отварят още веднъж.
 Износът на украинско зърно доближава повече от 50% от предвоенното равнище
Износът на украинско зърно доближава повече от 50% от предвоенното равнище

4 милиона тона до края на август чака Киев

Износът на зърно от Украйна се срина от началото на войната , защото нейните черноморски пристанища - жизненоважен маршрут за доставки - бяха блокирани от съветския флот. Това увеличи международните цени на храните и провокира опасения от дефицит в Африка и Близкия изток.

обособени документи с Организация на обединените нации и Турция за основаването на кулоар за експорт на зърно от три украински пристанища - Черноморск, Одеса и Южен.

На 26 август украинският президент Володимир Зеленски разгласи, че Украйна е изнесла през трите пристанища за по-малко от месец от стартирането на самодейността.
 Още кораби със зърно отплаваха от Украйна
Още кораби със зърно отплаваха от Украйна

Два плавателни съда напуснаха Черноморск
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР