Общо 607 души са платили данък МПС до вчера, 9

...
Общо 607 души са платили данък МПС до вчера, 9
Коментари Харесай

Над 600 души вече платиха данък МПС в София

Общо 607 души са платили налог МПС до през вчерашния ден, 9 януари, в София. Първите са го създали през каси за парични преводи и посредством разнообразни банки още на 8 януари, заяви Българска телеграфна агенция. Кампанията за това започва в края на предходната седмица.

Днес започва и декларирането и заплащането на налозите към Национална агенция за приходите за 2021 година

Гражданите могат да погасяват отговорностите си във всеки от 21-те районни данъчни отдела на София, посредством финансови медиатори или онлайн.

Срокът за прилагане на 5% отстъпка от налога е 30 април. Отстъпката се прави, в случай че цялата дължима сума се внесе едновременно.

Ако предпочитате да плащате налога на части, периодите са 30 юни първа вноска и 31 октомври втора вноска. През тази година локалните налози не са изменени и са същите, както през предходната. Формулата, по която се образува данъкът, включва годината на произвеждане, мощността и екологичния стандарт на колата, показват от общината.

По данни на дирекция " Общински доходи " в София до предходната година са регистрирани над 825 000 моторни транспортни средства, които подлежат на облагане с локален налог. Това включва мотоциклети, леки и товарни коли, моторни лодки, самолети и други, само че не и профилираните МПС на пожарната, Министерство на вътрешните работи и коли за спешна помощ.

Кампанията по заплащане на локалния налог недвижими парцели и такса боклук ще стартира през февруари.
Погасяването на локалните данъци става по реда на тяхното пораждане.

По закон, при невнесени налози за минали години, системата регистрира първо тяхното покриване, прибавят от Столичната община.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР