Общо 60 на сто от европейците искат да се запази

...
Общо 60 на сто от европейците искат да се запази
Коментари Харесай

Над половината от европейците искат да запазят достъпа си до пари в брой

Общо 60 на 100 от европейците желаят да се резервира опцията да се разплащат в брой, демонстрират данни, показани от Европейската комисия. Същевременно се регистрира повишаване в броя на европейските жители, които избират да платят по електронен път с банкови карти или посредством мобилни приложения на банки.
Комисията показа две оферти, свързани със запазването на парите в брой и с вероятното въвеждане на " цифрово евро ". По данни на Европейска комисия в някои страни от еврозоната заплащанията в брой са затруднени, а в други не е улеснено задоволително тегленето на пари поради закриването на банкови офиси. Предлага се страните в Европейски Съюз да оказват помощ за превъзмогване на тези усложнения и се планува интервенция от Европейска комисия при нужда.
В известие на комисията се отбелязва, че Европейската централна банка (ЕЦБ) изследва опцията за въвеждане на " цифрово евро ", с което да се даде по-голям избор за жителите по какъв начин да се разплащат. Предвижда се " цифровото евро " да се употребява освен за заплащания онлайн, а и от устройство към устройство без интернет връзка. Уточнява се, че сходни заплащания ще бъдат по-сигурни поради размяната на по-малко персонални данни, в сравнение с при заплащане с банкова карта.
От търговците в еврозоната ще се изисква да одобряват " цифровото евро ", с изключение за доста дребните търговци. ЕЦБ ще реши дали и по кое време да издаде " цифровото евро ", се добавя в известието.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР