Общо 6 украинчета са се родили у нас до този

...
Общо 6 украинчета са се родили у нас до този
Коментари Харесай

Животът въпреки войната: Среща с майката и бебето, избягали от бомбите над родилен дом в Харков


Общо 6 украинчета са се родили у нас до този миг. Едно от тях - Ярослав, поел първата си глътка въздух през вчерашния ден, и майка му Алина, пътувала седмица, с цел да има къде да му даде живот.

С дете на ръце и бременна в деветия месец - Алина взема решение да напусне родния Харков след обстрел покрай дома й.



„ До последно се опасявах да заминавам, тъй като бях бременна в 35-та седмица. Но нощта беше страшна, по тази причина взехме решение да тръгнем. По пътя беше тежко, тъй като нямаше на никое място бензин, имаше и опашки по пунктовете. Страхувах се да не родя на пътя “, споделя Алина.

Обстрелван е бил и родилният дом в Харков.

„ Жените раждаха по мазетата. Уплаших се. Да раждаш в мазето под обстрел е ужасно ", споделя Алина.



Съпругът й остава в Харков. Разбира, че е станал баща за повторно от известие.

„ Написах му: В 13 часа и 57 минути стана татко за повторно. Той избра името “, споделя украинката.

Малко след идването на Алина в България излиза наяве, че поради анатомичен недостатък има риск за бебето. Малкият Ярослав се ражда по неотложност.

„ Винаги има риск за една бременна жена изключително когато в условия на война би трябвало да се измъкваш. Няма по какъв начин човек да не се вълнува, когато напълно покрай нас има война с толкоз доста жертви, стрес и горест. В същото време животът продължава и по тази причина сме всички дружно “, сподели проф. Иван Костов, шеф на СБАЛАГ „ Майчин дом “.

До дни Алина ще бъде изписана - отвън болничното заведение я чака 5-годишният Тимур, който е припрян да види братчето си.

Кога ще се върне в Харков не знае. Разказва, че градът е опустошен. Освен брачна половинка й, който брани Украйна, в него остава и майка й - с цел да се грижи за възрастните си родители.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР