Общо 596 млн.лева да са капиталовите разходи на Столичната община

...
Общо 596 млн.лева да са капиталовите разходи на Столичната община
Коментари Харесай

Фандъкова иска 596 млн.лева за капиталови разходи през 2023 г.

Общо 596 млн.лева да са финансовите разноски на Столичната община за 2023 година изиска кметът Йорданка Фандъкова. Тя внася през днешния ден лист с 20 обекта, по които би трябвало да се работи и чака утвърждение от Столичния общински съвет. Тъй като няма признат държавен бюджет, София също няма признат собствен бюджет и се постанова да се работи в границите на миналогодишния. По тази причина не може да се изготви нова финансова стратегия, стана ясно на пресконфоренция в общината.

Трябва да продължи строителството на обекти, стратегически за София, по думите й, чието финансиране не би трябвало да стопира. Тези финансови разноски не са цялостна капиталова стратегия за 2023 година, а включват обекти, по които се работи от 2022 година, както и 20 нови.

" Сега общината може да работи единствено в границите на предходния бюджет и по т.нар.преходни обекти, само че за обекти, които не попадат в финансовата стратегия за 2022 година не можем да вършим разплащания. Средства има, само че не можем да плащаме. За да подсигуряваме работата по всички обекти, които сме си сложили за 2023 година, през днешния ден импортирам в общинския съвет лист с 20 обекти за финансиране като капиталови разноски за тази година " ", акцентира Фандъкова.

Повечето улици и булеварди, които изреди Фандъкова от листата са обекти, които бяха в финансовата стратегия за предходната година, само че строителните работи не престават и през тази.

Сега 48 млн.лева се заделят за пробивите на бул. " Филип Кутев " и бул. " Тодор Каблешков " до бул. " Черни връх ", ремонтът на бул. " Рожен " и " Ломско шосе ".
За ремонт на съществени квартални улици се заделят 41 млн.лева, като това са " Народно хоро ", " Народен воин ", " Кукуш ", " Щросмайер ", " Николай Коперник " и други в кварталите " Малинова котловина ", " Витоша ВЕЦ-Симеоново ", в регион " Възраждане " и в други региони, сподели Фандъкова.

От заложените общо 596 млн.лева финансови разноски за тази година 298.4 млн.лева ще дойдат от общинския бюджет, а останалите 297.7 млн.лева са обезпечени по стратегии на Европейския съюз.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР