Общо 59 543 четвъртокласници се явиха днес на първото национално

...
Общо 59 543 четвъртокласници се явиха днес на първото национално
Коментари Харесай

Пуснаха верните отговори на малката матура по български за четвъртокласниците

Общо 59 543 четвъртокласници се явиха през днешния ден на първото национално външно оценяване по български език и литература. Малката матура съдържаше диктовка по авторски текст на Симеон Янев, текст за четене с схващане и 11 задания към него. Учениците имаха разполагаем един образователен час, а тези със специфични просветителни потребности - два образователни часа. Максималният брой точки е 20, съобщиха от Министерството на образованието.

Следващото външно оценяване за четвъртокласниците е по математика и ще се организира е в понеделник - 14 май. С резултатите от националното външно оценяване по математика може да се кандидатства за образование в прогимназиален стадий в профилираните гимназии с профил “Математически ” и “Природни науки ”, като тежестта им при балообразуването се дефинира от съответното учебно заведение.

Изпитите по „ Човекът и обществото “ и „ Човекът и природата “ ще се проведат на 16 и 17 май. Тестовете по тези предмети са с по 16 затворени и три отворени въпроса.

 Вижте тук тестванията и правилните отговори от извършеното през днешния ден Национално външно оценяване на учениците от IV клас
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР