Общо 58 пожара са загасени в страната през изминалото денонощие,

...
Общо 58 пожара са загасени в страната през изминалото денонощие,
Коментари Харесай

58 пожара за ден: 2 деца са болница след разпалване на печка с бензин

Общо 58 пожара са загасени в страната през миналото денонощие, оповестиха от Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " на уеб страницата си. Екипите на пожарната са реагирали на 81 сигнала за катастрофи. При пожарите за денонощието са потърпевши две деца и възрастен мъж.

С директни материални вреди са зародили 17 пожара, от които седем са били в жилищни здания и шест в транспортни средства. Без нанесени материални вреди са зародили 41 пожара. Извършени са 21 избавителни действия и помощни интервенции, от които две са били при произшествия в транспортни средства.

При пожарите са потърпевши трима души.

В пожарната във Велико Търново през вчерашния ден по обяд е получен сигнал за пожар в къща в село Горна Студена, община Свищов. На мястото на произшествието е изпратен екип с четирима пожарникари. При идване на произшествието е открито, че гори къщата и покривната структура е напълно унищожена. При пожара е потърпевш притежателят на парцела - мъж на 63 година Причина за пожара е погрешно прилагане на отоплителни уреди.

Пожар е зародил и в село Якимово, област Монтана. Къщата е благосъстоятелност на Сдружение " Дом за сираци Св. Николай ". Пожарът е загасен от шестима пожарникари. Пострадали са две деца, те са настанени в хирургично поделение на МБАЛ " Стамен Илиев " в Монтана за лекуване. Причина за пожара е разпалване на печка на твърдо гориво с бензин от майката на децата.

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР