Общо 58% от българите казват, че е нужна оставка на

...
Общо 58% от българите казват, че е нужна оставка на
Коментари Харесай

Мнозинството българи искат оставката на правителството

Общо 58% от българите споделят, че е нужна оставка на държавното управление, а 32% са срещу. Това сочи самостоятелен експресен сондаж на " Галъп интернешънъл “, извършен на 13 юли измежду 700 души. Останалите 10% нямат мнение.

Цели 6% от интервюираните настояват, че към този момент са ходили на митинг против държавното управление. Този дял условно се равнява на към 300 хиляди души от популацията.

Общо 36% от хората афишират, че занапред биха взели участие в митинг против държавното управление. В проява в поддръжка на държавното управление споделят, че биха взели участие 8% от хората, а че към този момент са взели участие споделят 2%.

" Данни съдържат известна декларативност, само че съставляват относително добър ориентир за величината и профила на митингите и протестния капацитет. Подобни сондажи са добър способ за образуване на хипотези в бързопроменяща се среда ", разяснява организацията.

Съществена част от деклариращите, че стачкуват, са младежи. В София протестният капацитет е по-висок. В останалата част на страната е предстоящо по-малък и това евентуално се дължи на повече боязън, се споделя в разбора на " Галъп ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР