Общо 5 519 души се преброиха успешно за първите два

...
Общо 5 519 души се преброиха успешно за първите два
Коментари Харесай

Над 5 500 души вече се преброиха пробно

Общо 5 519 души се преброиха сполучливо за първите два дни от електронното пробно броене, оповестява от Националния статистически институт.

Те живеят в 2 357 семейства.

Резултатите са към 6.00 часа през днешния ден и са от сполучливо попълнените анкетни карти, за които е генериран преброителен код.

От Национален статистически институт припомнят, че пробното броене е почнало в среднощ на 20 април и ще продължи до среднощ на 30 април.

Най-често хората показват, че се затрудняват при избора от листата с специалности, както и на въпросите за квадратурите на стаите, кухнята в жилището и цялото жилище. Освен това при някои пощенски сървъри има случаи, когато имейли с потвърждения на регистрации за преброяването отиват в директория СПАМ.

Сред задаваните въпроси на операторите в осведомителния център за преброяването на телефон 02 9078 430 е за какво в секцията за жилище липсва въпрос Ж2. Част от хората считат, че неналичието му е причина да не могат да продължат да попълнят картата до дъно. От Национален статистически институт разясняват, че този въпрос в действителност не съществува, тъй като няма отношение към електронното броене, а е обвързван със здания за общо обитаване. Липсата му обаче не е причина да не може да се продължи с попълването на анкетата.

Ако човек не може да премине раздел " Жилище ", най-вероятно има проблем с въпроси Ж5, Ж6, Ж7, Ж8 и Ж21, които са свързани с площта на жилището или негови елементи и с броя на пространствата. Логиката на въпросите е следната: общата повърхност на жилището би трябвало да е по-голяма от площта на стаите; общата повърхност на жилището би трябвало да е по-голяма или равна на площта на стаите и кухнята; броят на отопляемите стаи (Ж21) би трябвало да е по-малък или еднакъв на броя на стаите плюс кухнята.

Национален статистически институт твърди, че ще употребява получените рекомендации за рационализиране на картата и осведомителната система за идното Преброяване 2021, което ще се организира през януари следващата година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР