Общо 5 359 са регистрираните потребители на новата система за

...
Общо 5 359 са регистрираните потребители на новата система за
Коментари Харесай

Над 5000 са се регистрирали в новата система за карти за градския транспорт в София

Общо 5 359 са записаните консуматори на новата система за закупуване на дневна и нощна карта за всички линии на публичния превоз в София. Това оповестиха от пресцентъра на Столична община.

Системата започва на 12 юли и разрешава на всеки пасажер, който желае да употребява мобилния си телефон, с цел да си купи и валидира транспортния документ.
Продадените карти досега са 1636 броя.
Регистрацията става през имейл на sofia.mpass.bg. Пътниците могат да избират през две варианти да заплатят мечтаната карта посредством дебитна/кредитна карта. В случая няма значение коя е банката издател, както и не се дължат спомагателни такси. Заплаща се единствено цената на картата: в случай че е дневна 4 лв., в случай че е нощна – 2 лв.. Втората алтернатива е през мобилния оператор А1, като се заплаща единствено цената на картата, а СМС-ът се таксува по тарифния проект на всеки клиент.
Повечето от пасажерите към сегашния миг избират да употребяват втората опиция. Защитният QR код, който се получава на телефона е “картата “ за пътешестване. Тя се валидира на входовете на метрото и се ревизира от контрольорите в наземния превоз.
Напомняме, че системата към момента е в тестови интервал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР