Общо 46предложения, включени в предварителния дневен ред на заседанието на

...
Общо 46предложения, включени в предварителния дневен ред на заседанието на
Коментари Харесай

Постоянните комисии в Общински съвет - Плевен заседават днес и утре

Общо 46предложения, включени в предварителния дневен ред на съвещанието на Общински съвет - Плевен за м.юни, разискват този месец непрекъснатите комисии в локалния парламент. Заседанията са в два следващи дни–днес и на следващия ден /26 и27юни/.

26 ЮНИ /ПОНЕДЕЛНИК/

Днесзаседават6от комисиите: ПК по " Култура, вероизповедания и интернационална активност ",ПК по „ Общинска благосъстоятелност и капиталова политика ", ПК по „ Стопанска политика и превоз “, ПК по „ Бюджет и финансова политика “, ПК по „ Законност и надзор по осъществяване на решенията “ и ПК по „ Здравеопазване и обществена политика “

ПК по " Култура, вероизповедания и интернационална активност " с ръководител Петя Василевазаседава от 13,00 часа.Комисията ще разгледапостъпили преписки от Ивайло Атанасов - ръководител на НЧ „ Съгласие 1869 “,изаявления по отношение на прилагане на репетиционна зала, импортирани от Фолклорен танцов клуб„ Българско хоро “и Клуб по спортни танци„ Артефакт “.

ПК по „ Общинска благосъстоятелност и капиталова политика " с ръководител Владислав Монов заседава от 14,00 ч. по дневен ред от 21 точки. Сред тях са: Промени в плана за финансови разноски на община Плевен за 2023 г.; Предложение за безплатно право на прилагане от Сдружение „ Диабет “, Плевен върху общински имот; Предоставяне безплатно за ръководство на общински парцел на Министерството на районното развиване и благоустройство за потребностите на Териториално звено „ Гражданска регистрация и административно обслужване ”; Предложение за даване безплатно за ръководство на Висшия правосъден съвет посредством Окръжна прокуратура-Плевен, за потребностите на Районна прокуратура-Плевен, на нежилищен парцел на ул. „ Васил Левски “ №176; Разглеждане и одобряване на лист на общинските жилища от фонд “Жилища за продажба ”, които да бъдат продадени на наематели, настанени в жилищата по административен ред и отговарящи на изискванията, както и установяване на продажни цени на жилищата; други

ПК по " Стопанска политика и превоз " с ръководител Христослав Михайлов заседава от 15,00 ч. Дневният ред на комисията включва разглеждане на промени в Наредба №3 за публичния ред при потребление напътни транспортни средства на територията на общината, както и точка за преустановяване на концесия за комерсиална активност върху парцел - обществена общинска благосъстоятелност: част от гарова градина. Съветниците ще се срещнат и с искане за смяна в капиталовата стратегия на „ Тролейбусен превоз “ ЕООД, ще бъде показано и писмо от Браншово съдружие на автобусните превозвачи в региона.

ПК по „ Бюджет и финансова политика " с ръководител Пепо Петков ще заседава от 15,30 ч. по дневен ред от 16 оферти. Заседанието ще стартира с разискване на бюджетна прогноза за интервала 2024-2026 година за постъпленията от локални доходи и разноските за локални действия на Община Плевен, както и показателен план на средствата от Европейския съюз за същия интервал. Ще бъде прегледано и предложение за промени в плана за финансови разноски на община Плевен за настоящата година. Сред останалите точки са: Разглеждане и одобряване на лист на общинските жилища от фонд “Жилища за продажба ”, които да бъдат продадени на наематели, настанени в жилищата по административен ред и отговарящи на изискванията, както и установяване на продажни цени на жилищата; Предложение за продажба на общински незастроен аграрен парцел по проекта на града, предназначен за публично обслужване; Одобряване на подробни устройствени проекти за поземлени парцели на територията на общината; и други

ПК по „ Законност и надзор по осъществяване на решенията " заседава от 16,00 ч. под председателството на заместител - ръководителя на комисията Генади Динков. Дневният ред включва разискване на седем оферти и две постъпили преписки. Съветниците ще прегледат промени в общинската Наредба №3 за публичния ред при потребление на пътни транспортни средства на територията на общината, Наредба за изменение и допълнение на нормативни актове на Общинския съвет, както и предложение за основаване безплатно право на прилагане на Сдружение „ Диабет “ върху общински парцел – частна общинска благосъстоятелност, находящо се в постройка на бул. „ Русе “ №1. Дневният ред включва още: Предложение за даване безплатно на общински парцел за ръководство на Министерството на районното развиване и благоустройство за потребностите на Териториално звено ГРАО; Предложение за даване безплатно за ръководство на Висшия правосъден съвет посредством Окръжна прокуратура-Плевен, за потребностите на Районна прокуратура-Плевен, на нежилищен имот-частна общинска благосъстоятелност на ул. „ Васил Левски “ №176 в Плевен; Учредяване безплатно право на прилагане на Сдружение „ ФК Вихър - гр. Славяново ” върху спортно игрище в землището на гр. Славяново; Промяна в статута на неподвижен имот-публична общинска благосъстоятелност, представляващ независим обект в постройка с предопределение: за здравни и обществени услуги, находящ се в с. Мечка. Правната комисия ще прегледа и молба отФолклорен танцов клуб „ Българско хоро “ по отношение на прилагане на зала, като и тъжба от живущите на бул. „ Русе “№45 в Плевен.

ПК по „ Здравеопазване и обществена политика “с ръководител доцент Д-р ЕвгенияБързашказаседава през днешния ден от 17,00 ч.Комисията ще разиска предложение от Дирекция „ Социално подкрепяне “запроект на Програма зазакрила на детето за 2023 година на Община Плевен. Ще бъдат прегледани и постъпилитепреписки за финансово подкрепяне от жители на Община Плевен с репродуктивни проблеми.

27 ЮНИ/ВТОРНИК/

Във вторник заседават две от комисиите - ПК по " Младежки действия, спорт и туризъм " и ПК по „ Устройство на територията, екология и земеделие ".

ПК по " Младежки действия, спорт и туризъм " с ръководител ЙорданГрижовзаседаваот 12,30 ч. по дневен ред от пет точки. Ще бъдат прегледани заявление от Клуб по спортни танци „ Артефакт “-Плевен и заявление от Българска федерация на клубовете по спортни танци, както и молба от фолклорен танцов клуб „ Българско хоро “ по отношение на прилагане на зала.

ПК по „ Устройство на територията, екология и земеделие " с ръководител инж. Йордан Василев заседава от 13,00 ч. по 28 оферти.Сред тях са: Предложение за одобрение на Подробен организационен план-План за регулация и застрояване за поземлени парцели в кв.57 по проекта на гр. Плевен и подписване на прелиминарен договор; Проект за изменение на настоящия Подробен организационен план-План за регулация и застрояване за второстепенна улица в кв.611 по проекта на гр. Плевен; Предложение за разполагане на смесен състезателен апарат 6 в 1 в Градската градина на Плевен; Проекти за свързване на фотоволтаични ел. централи в обитаеми места в общината; други

Всички точки, включени в дневнитередовена непрекъснатите комисии за м.юни, са оповестени на интернет страницата на Общински съвет - Плевен:https://obs.pleven.bg/bg/, раздел „ Заседания “/„ Заседания на непрекъснати комисии през месецюни2023 г.https://obs.pleven.bg/bg/zasedaniya-na-postoyanni-komisii-prez-mesets-yuni-2023-g.Редовното съвещание на Общински съвет - Плевен е планувано за29 юни(четвъртък) от 9.00 часа в Конферентната зала на Община Плевен в постройка „ Гена Димитрова “. Предварителният дневен ред включва 46 оферти.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР