Общо 45 рисунки са представени за участие в обявения от

...
Общо 45 рисунки са представени за участие в обявения от
Коментари Харесай

45 рисунки участват в конкурса за детска рисунка на Областна администрация „Освобождението на Плевен“

Общо 45 рисунки са показани за присъединяване в оповестения от Областна администрация конкурс за детска рисунка на тематика „ Освобождението на Плевен “. Инициативата е отдадена на 145-та годишнина от Освобождението на Плевен.

Участват възпитаници на възраст сред 11 и 19 години. Детските произведения са разграничени в две възрастови групи: първата от 11 до 14 - годишна възраст и втората, от 15 – 19 – годишна възраст.

Тричленно жури, управлявано от Областния шеф на Област Плевен Иван Петков, в състава на което са госпожа Майя Ананиева – основател и началник на плевенската арт школа „ Колорит “ и Богомил Стоев от Регионален военно-исторически музей, Плевен, следва да класира и дефинира творбите на I, II и III място по конкурсната тематика. Победителите ще бъдат оповестени на 9 декември в чест на Деня на благодарност към починалите за Освобождението на Плевен в постройката на Областна администрация Плевен.

Целта на състезанието е да насочи вниманието на децата към историята, да запази и разпространява историческото завещание на България и да подбуди възприятието за принадлежност към родината.

Награждаването е в петък - 9 декемврив „ Английския двор “ в постройката на Областна администрация – Плевен. Поканени са всички участници.

Събитието е с начален час 13:30 часа.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР