Общо 45 000 лв. бяха осигурени за планинските спасители от

...
Общо 45 000 лв. бяха осигурени за планинските спасители от
Коментари Харесай

Осигуриха нова екипировка за Планинската спасителна служба

 Общо 45 000 лева бяха обезпечени за планинските спасители от извършената през декември 2020 година взаимна благотворителна акция на EVN България и Българския Червен кръст (БЧК), част от който е Планинската избавителна работа (ПСС).

В рамките на акцията всеки можеше да подари средства за ПСС през уеб страницата www.evn.bg. Събраните средства доближиха 22 400 лева, които, както беше авансово оповестено от EVN, компанията удвои до 45 000 лева.Първите 500 донори получиха и специфична лампа – знак на отдадеността на спасителите. Доставките се направиха безплатно от DHL Express България – също сътрудник в акцията.

По решение на ПСС събраните средства ще обезпечат нова защитна екипировка за планинските спасители, които включват над 530 доброволци в 32 отряда във всички по-големи планински селища из страната.

" Изключително сме признателни на всички, които се включиха и станаха съпричастни в нашата самодейност. Заедно доказахме, че положителното поражда положително. Героите в планината поставят всекидневно неимоверни старания и заслужават мощната ни поддръжка. Ще продължим да сме до тях, тъй като тяхната идея е извънредно близка до нашите сътрудници електромонтьори, огромна част от тях също работещи в планините. За нас сходни дела са значими и тъй като считаме за наш дълг да сътворяваме позитивна смяна с нашата активност “, показа Калина Трифонова, зам.-председател на Съвета на шефовете на EVN България.   

Инцидентите, които се случват в планините, нормално са резултат от подценяването на изискванията, несъобразяване с маркировката и надценяване на личните благоприятни условия. В такива моменти на помощ постоянно са планинските спасители, които са постоянно подготвени да реагират. Средногодишно те оказват помощ на над 2 600 души като организират над 120 профилирани акции.

" За нас е окуражаващо да знаем, че има огромни компании със мощна обществена политика като EVN, които са подготвени да ни оказват помощ. ПСС е част от БЧК и се финансира посредством дотацията на организацията. За страдание, тези средства не са задоволителни за скъпоструващата и доста рискова активност, която правим.Надяваме се това партньорство с EVN да продължи и в бъдеще, а за какво да не стане и традиция “, добави Емил Нешев, шеф на ПСС.

Освен подпомагането с финансови средства, с извършената акция EVN желае да подсети на феновете на природата да са готови, тъй че прекарването им в планината постоянно да е позитивно. По този метод, пазейки себе си, всеки от нас прави задачата на ПСС доста по-лека, като щади труда, здравето и околните на спасителите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР