Общо 43 171 019 лева е стойността на безвъзмездната финансова

...
Общо 43 171 019 лева е стойността на безвъзмездната финансова
Коментари Харесай

Над 43 млн. лева са получили фирми от Сливенско по европейски проекти

Общо 43 171 019 лв. е цената на безвъзмездната финансова помощ, която са получили компании от Сливенска област в осъществяване на европейски планове. Това оповестиха от Областен информативен център-Сливен.

По данни на Информационната система за ръководство и наблюдаване на средствата от Европейски Съюз (ИСУН 2020) към този миг общият брой на сполучливо изпълнените планове на предприятията в района е 69.

С финансовата поддръжка на Оперативна програма "Развитие на конкурентоспособността на българската стопанска система " 2007-2013 година и Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност " 2014-2020 година компаниите от региона са модернизирали работния развой и са подобрили своите стопански индикатори. Благодарение на европейските средства локалните предприятия са повишили индустриалния си потенциал, инвестирайки в модерни технологии и съоръжение.

На конференция през днешния ден бе показан и план за кандидатстване по процедура "Подобряване на индустриалния потенциал в дребните и междинни предприятия ". Тя е ориентирана към микро, дребни и междинни предприятия, които развиват своята съществена икономическа активност в една от избраните в Националната тактика за поощряване на дребните и междинните предприятия 2014-2020.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР