Общо 42 бебета са родени по за подпомагане на двойки

...
Общо 42 бебета са родени по за подпомагане на двойки
Коментари Харесай

42 инвитро бебета са родени в София по програмата за подпомагане

Общо 42 бебета са родени по за подкрепяне на двойки с репродуктивни проблеми. От тях 26 са момченцата, а 16 момиченцата , заяви заместник-кметът по опазване на здравето Дончо Барбалов във Фейсбук.

През предишния месец още пет фамилии са научили дълго чаканата новина, че ще стават родители . Днес към тях се причислява и още една двойка , финансирана по общинскатата стратегия. Всички те са пациенти на доктор Георги Стаменов от болница „ Надежда “.

От предходната година Столичната община към този момент финансира до два опита на семейство за инвитро с донорски яйцеклетки . Много от участниците в програмата не желаят да оповестяват дали инвитро опитите с донорски яйцеклетки са сполучливи. Затова противоположната информация, получавана в Столичната община не е напълно цялостна.

На последното съвещание на специфичната комисия към Столичната община за финансиране по инвитро програмата бяха утвърдени за финансиране още осем двойки . Следващото съвещание на комисията, която ревизира документите и проучванията на всички претенденти, ще се състои до края на тази седмица .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР