Общо 40 града са нападнати от руските сили в Донецка

...
Общо 40 града са нападнати от руските сили в Донецка
Коментари Харесай

Руски удари срещу над 40 града в Донбас

Общо 40 града са нападнати от съветските сили в Донецка и Луганска област, разгласи украинската войска. Официалната информация, идваща от съперника на Русия, е знак, че Москва ускорява настъплението си в Източна Украйна два месеца откакто разгласи, че точно Донбас (днес по този начин са известни посочените две области) е фокус на бойните дейности в хода на войната, наричана от нея “спецоперация”.

В обновените си данни във “Фейсбук” въоръжените сили обясниха, че окупаторите стреляли по над 40 града и развалили или унищожили 47 цивилни обекта, от които 38 са жилищни домове, един – учебно заведение.

Петима цивилни са починали, дванайсет са ранени в резултат на офанзивите съгласно същата обява. Десет противников офанзиви са отблъснати от украинските сили съгласно същото известие.

В неделя шефът на Луганска област Серхий Гайдай упрекна Русия, че употребява “тактиката на опожарената земя” в напъните си да овладее Северодонецк, град с към 100 хиляди души (довоенно) население.
Падането на Северодонецк и близкия град Лисичанск би оставило цялата Луганска област под контрола на Русия и сепаратистите. Потвърждението, че Русия напредва в Донбас и че армията ѝ “значително превъзхожда” украинската в някои елементи на изтока, пристигна и от украинския президент Володимир Зеленски. Тази седмица той предизвести, че Русия унищожава Донбас, и изиска още оръжия.
Според изданието NV.ua съветските сили са стреляли и по центъра на Лисичанск, до момента в който ускоряват офанзивата против Северодонецк.
 Двата града са южно от Изюм, Харковска област, обозначени като точка на конфликти, на картата на английското министерство на защитата.

© Twitter @DefenceHQ

Двата града са южно от Изюм, Харковска област, обозначени като точка на конфликти, на картата на английското министерство на защитата.

По думите на Гайдай полицията в Лисичанск прибира тела на убити, с цел да бъдат заровени в всеобщи гробове – в един квартал на града са заровени по този начин близо 150 души, изяснява, само че не прецизира за какъв интервал.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР