Общо 397 лица с увреждания и възрастни хора, нуждаещи се

...
Общо 397 лица с увреждания и възрастни хора, нуждаещи се
Коментари Харесай

Близо 400 възрастни хора във Врачанско ще могат да получат грижи в домашна среда

Общо 397 лица с увреждания и възрастни хора, нуждаещи се от специфични грижи в община Враца, ще могат да бъдат обслужвани по домовете си посредством нова стратегия " Грижа в дома “, по която община Враца има желание да кандидатства, съобщи " Фокус “.

Процедурата се финансира по стратегия " Развитие на човешките запаси “ към Министерството на труда и обществената политика. Максималният размер на безвъзмездната финансова помощ е на общата стойност 2 081 328,08 лева

Основната цел на мярката " Грижа в дома “ е обезпечаване на поддръжка в домашна среда за хората с увреждания и възрастните, които са подвластни от грижа. Услугите ще се дават на нуждаещите се за интервал от 12 месеца и ще включват доставка на хранителни артикули и артикули от първа нужда, профилактика на здравето и обществено значими болести и подпомагане, даване на психическа поддръжка.

По мярката ще бъде обезпечен и превозът на личния състав от и до домовете на хората в потребност, както и образования и супервизия на чиновниците.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР