Общо 38 са задържаните за вандалски действия по време на

...
Общо 38 са задържаните за вандалски действия по време на
Коментари Харесай

38 души са задържани за вандализъм по време на протеста в София, наложени са глоби

„ Общо 38 са арестуваните за вандалски дейности по време на митинга в София “, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. От тях трима са в ареста за палеж и разваляне на служебни транспортни средства, като по случаите има формирани две досъдебни производства – за разпален бус на Общинска полиция и полицейски автомобил , ситуиран на бул. „ Васил Левски “ наоколо до постройка на посолство. Друг от арестуваните е отведен в полицията за владеене на опиати .

Спрямо другите 34-ма души, седем от които малолетни , е разкрита процедура по Закона за запазване на публичния ред при провеждането на спортни мероприятия. Преписките им са завършени и през днешния ден са докладвани на съда, като трима са оправдани, а за четирима е планувана друга дата.

Преписките на трима малолетни ще бъдат изпратени на локалната комисия за битка с противообществени прояви на малолетни и малолетни лица. На останалите 24-ма са натрапен санкции в размер на 1000 лв. и възбрана за посещаване на спортни мероприятия в страната и чужбина за интервал от 1 година.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР