Общо 36 968 нови фирми с чуждестранен капитал са създадени

...
Общо 36 968 нови фирми с чуждестранен капитал са създадени
Коментари Харесай

Ръст на новите фирми с чужд капитал и спад в реално използваните преки чуждестранни инвестиции отчете Китай за първите осем месеца

Общо 36 968 нови компании с задграничен капитал са основани в Китай през първите осем месеца на годината, отбелязвайки нарастване от 11,5% на годишна база, оповестиха от Министерството на търговията.

През този интервал действително употребяваните директни задгранични вложения в континенталната част на Китай възлизат на 580,2 милиарда юана (81,7 милиарда щатски долара), което е спад от 31,5% по отношение на година по-рано.

Високотехнологичното произвеждане е привлякло 12,4%, или 72,1 милиарда юана, от общия приток на директни задгранични вложения, което е с 1,9 процентни пункта повече от същия интервал на предходната година.

Притокът на директни задгранични вложения в производството на здравно съоръжение и производството на принадлежности и измервателни уреди е повишен със 77,8%, а този в производството на компютри и офис устройства – с 33,9%.

По отношение на страните източници, директните вложения от Сингапур и Германия са се нараснали надлежно с 11,6% и 5,4% на годишна база, демонстрират данните на министерството.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед14381Зорница Илиева: Турция има упоритостта да е състезател в районен и в геополитически планАлтернативен Поглед22642Зорница Илиева: Тази война срина благоденствието на Европа и обслужва САЩАлтернативен Поглед17185Калин Тодоров: Резултатът от дебата Тръмп-Харис е равенАлтернативен Поглед26968Калин Тодоров: Агонията на политическия модел! Мафията завладя страната!Алтернативен Поглед63602Татяна Дончева: Българска социалистическа партия още веднъж се мачка, с цел да се разчисти теренът за групировка, която ще бъде кръстена ляваАлтернативен Поглед873828Aлександър Песке: Рано или късно Европа ще изгори, белите ще бъдат против черните и държавните управления ще бъдат за чернитеАлтернативен Поглед225823Георги Марков: Тройната коалиция на светофара в Източна Германия ще има позорните 10% на локалните избориАлтернативен Поглед189438Проф. Николай Витанов: Ако украинците желаят да вършат нелепости, това ще е да атакуван Беларус  Николай Витанов, математическата доктрина на лудостта, ВСУ, трети път, едно и също, друг резултат  Николай Витанов, математическата доктрина на лудостта, ВСУ, трети път, едно и също, друг резултат Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР