Общо 340 фирми от Област Пловдив ще получат над 50

...
Общо 340 фирми от Област Пловдив ще получат над 50
Коментари Харесай

Министър Пулев: Ще подкрепим 340 фирми от Област Пловдив с над 50 млн. лв. по Плана за възстановяване

„ Общо 340 компании от Област Пловдив ще получат над 50 млн. лева по двете отворени досега процедури от Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ) по линия на Министерството на нововъведенията и растежа. Ще ги подкрепим с безплатна финансова помощ по процедурите „ Технологична рационализация “ и „ ИКТ решения и киберсигурност “, за които са кандидатствали “. Това разяснява министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев във връзка завършването на първия стадий от сключването на договорите за финансиране на първите 2552 български компании, спечелили средства по ПВУ.

Изнесените от Главна дирекция „ Европейски фондове за конкурентоспособност “ данни сочат, че 145 микро-, дребни и междинни предприятия от 15 от общо 18-те общини в област Пловдив са утвърдени за средства. По мярката „ Технологична рационализация “ те ще бъдат финансирани с общо 46,4 млн. лева за възобновяване на софтуерния парк, нови машини, техника или програмен продукт във компании от общините Пловдив, Асеновград, Калояново, Карлово, Кричим, Марица, Първомай, Раковски, Родопи, Садово и Съединение. Сред тях първенци по планове отвън регионалния град Пловдив са общините Марица (22 фирми), Родопи (12 фирми) и Асеновград (10 фирми), уточни министър Пулев.

Общо в страната по мярката ще бъдат вложени общо 260 млн. лева за всички 953 спечелили компании. Няма административна област в България, в която да няма утвърдено финансиране по ПВУ, акцентира още той.

По втората процедура – за „ ИКТ решения и киберсигурност “ - от област Пловдив средства ще получат 195 компании за 3,7 млн. лева По мярката не се постанова съфинансиране от претендентите – те ще получават грантове сред 3000 лева и 20 000 лева за програмен продукт за усъвършенстване на управнически, индустриални и логистични процеси и за системи за осведомителна и киберсигурност. Ще могат още да основават корпоративни уеб страници, мобилни приложения, онлайн магазини, цифров маркетинг, онлайн образования и други

Общо за страната утвърдените компании са 1599, разяснява Пулев и уточни, че и по тази мярка няма административна област, която да е останала без утвърден план.

Министърът акцентира също, че по „ Технологична рационализация “ до края на м. май ще бъдат подписани и последните контракти, а по мярката „ ИКТ решения и киберсигурност “ сега тече договарянето, като първите 750 компании към този момент са поканени.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР