Общо 32 преместваеми обекта са поставени върху плажната ивица в

...
Общо 32 преместваеми обекта са поставени върху плажната ивица в
Коментари Харесай

32 обекта по плажовете на курорта Слънчев бряг са незаконни

Общо 32 преместваеми обекта са сложени върху плажната линия в к.к. " Слънчев бряг ". Те не са планувани или са в противоречие с утвърдената от министъра на туризма скица и са без позволения за слагане от основния проектант на община Несебър. Това заяви пресцентърът на Министерството на районното развиване и благоустройството.

От тях 20 обекта са на територията на плаж " Слънчев бряг - юг ", пет са на " Слънчев бряг - централен " и седем - на " Слънчев бряг - север ". Това демонстрират резултатите от осъществената от ДНСК инспекция на преместваемите обекти, сложени върху плажната линия на морския курорт. Проверката е по заповед на министър Николай Нанков в интервала 11 - 13 юни тази година.

Данните за обектите са предоставени на община Несебър и Министерството на туризма за предприемане на следващи дейности по подготвеност - сформиране на констативни актове и издаване на заповед от кмета на община Несебър за унищожаване и/или за привеждането им в сходство с утвърдената скица.

На плаж " Слънчев бряг - юг " отстранените през 2017 година градежи - железна ограда и паркинг, до хотел " Империал " ( " Амфора " ) са възобновени на същото място. До паркинга в западна посока върху плажната линия, без позволение за слагане и без позволение за градеж са изпълнени едно след друго волейболно игрище, спортна площадка, железна естрада за фенове със сцена и бетонова настилка с приблизителна повърхност към 1000 кв.м и сложени върху нея към 65 маси за 250 места.

Обслужващата алея с обръщало към някогашния ресторант " Фрегата ", осигуряваща достъпа до плажа, е планувана в настоящия регулационен проект на к.к. " Слънчев бряг - изток ". От община Несебър са показани утвърден план и позволение за градеж от 2008 година за реорганизация на настилката на алеята, само че същата не е въведена в употреба по законоустановения ред. Източно от алеята, върху плажната линия, без позволение за градеж е изпълнен открит паркинг с настилка от трошляк и филц с приблизителна повърхност 8000 кв.м. Паркингът е стеснен с две бариери, а върху обслужващата алея са сложени още две бариери. В западната част на обръщалото е построен заслон за коли с железна структура, който очевидно навлиза в площта заета от дюни. Южно от обръщалото, върху съществуваща дюна, са построени бетонов път, паркинг с кабина за защита и кабели напрегнато, в нарушаване на експлицитната възбрана по член 17 а, ал.1 от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

Данните за обектите с открити нарушавания би трябвало да се дават на кмета на община Несебър за предприемане на плануваните законосъобразни дейности, според предоставените му пълномощия и подготвеност по Закона за устройство на територията.

По време на инспекцията са били инспектирани още пет преместваеми обекта на плажа - THE ONE, La Cubanita, Cacao beach, Del Mar и BEDROOM, за които е установено, че дават отговор на плануваните в схемата настройка в проект и местоположение. Съгласно Допълнителните разпореждания на Закона за устройство на територията за тези преместваеми обекти са издадени позволения за слагане от основния проектант на община Несебър.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР