Общо 31 души, заподозрени в администриране и използване на детско

...
Общо 31 души, заподозрени в администриране и използване на детско
Коментари Харесай

СКАНДАЛ: 31 арестувани, сред които и българи, за детска порнография


Общо 31 души, обвинени в администриране и потребление на детско порнографско наличие посредством системата за криптирани известия Signal, бяха задържани в средата на ноември при огромна акция във Франция, България и други европейски страни заяви френската жандармерия.

Общо са открити над 200 000 файла. Операцията почнала с отчет на американския Център за изчезнали и експлоатирани деца (NCMEC) за „ владеене на детска порнография “ от мъж на към тридесет години, живеещ в Югозападна Франция, който бил арестуван през февруари предходната година, съобщи Агенция Франс Прес.

Експлоатацията на цифровите медии, инициирана от кибержандармеристите от изследователското звено в Бордо, довежда до идентифицирането на седем дискусионни групи, осем админи и три предпазени места за предпазване.

„ Разследването, извършено от жандармеристите под псевдоним, даде опция да бъдат разпознати всички забъркани страни: админи, снабдители, консуматори и така нататък “, изяснява полковник Паскал Перес, началник на оперативния отдел в Центъра за битка с цифровите закононарушения (C3N).

Повече от 70 следователи, измежду които 25 експерти по нови технологии, разпознават към „ 700 лица от 73 разнообразни националности “ посредством гледане на изключително тежки изображения.

Между 13 и 17 ноември „ 10 обвинени бяха задържани в Испания, 5 в Унгария, 4 в Белгия и 2 в България, като общият брой на арестите в границите на Европейския съюз е 21, а във Франция – 10 “.

„ В скоро време се възнамеряват и спомагателни арести във Финландия, Румъния и Украйна “, добави полковник Перес.

Няколко от обвинените са арестувани под стража. Срещу някои от тях се водят и правосъдни каузи за обезчестяване на малолетни под 15-годишна възраст и подкупване на малолетни.

Сред задържаните са някогашен преподавател от Майот, маджарски педиатър, радиоводещ и туристи, пътували до Тайланд.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР