Общо 30 от 36-те български граждани и членове на техните

...
Общо 30 от 36-те български граждани и членове на техните
Коментари Харесай

Мария Габриел: Всички евакуирани от Газа българи вече са на родна земя

„ Общо 30 от 36-те български жители и членове на техните фамилии, които бяха сполучливо евакуирани с първата допустима група от Ивицата Газа в Египет, към този момент са в България. По лично предпочитание 6 са останали в Кайро при свои близки ", това заяви вицепремиерът и външен министър Мария Габриел.

Първи с цивилен полет от Кайро за София през Атина на 3.11 дойдоха тричленно семейство, оповестиха от пресцентъра на външното министерство. 

Днес сполучливо кацнаха и останалите български жители и членове на техните фамилии в две групи - 18 индивида с полет от Рим и 9 с полет от Истанбул. напомня 24 часа. 

„ За по-малко от 48 часа Министерство на външните работи, дипломатическите ни представителства в Кайро, Рамалла и Тел Авив, консулските служби в Атина, Истанбул и Рим и дирекция „ Ситуационен център " в цялостна готовност и с координирани старания съумяха да провеждат безпроблемното превозване на сънародниците ни и техните фамилии до България ", уточни вицепремиерът Габриел.

„ От извеждането им от Ивицата Газа до сполучливото прибиране в страната, екипите на Министерство на външните работи бяха ангажирани да обезпечат цялостно подпомагане и поддръжка на българските жители и фамилиите им. България е измежду първите страни, които сполучливо реализираха извеждането и прибирането на своите жители и членовете на техните фамилии. Изказвам признателност на всички ангажирани в процеса страни и на чиновниците на Министерство на външните работи ", сподели още Мария Габриел.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР