Общо 28 200 къса цигари и 400 грама тютюн за

...
Общо 28 200 къса цигари и 400 грама тютюн за
Коментари Харесай

Задържаха 28 200 къса цигари на Митница Русе

Общо 28 200 къса цигари и 400 грама тютюн за пушене задържаха митнически чиновници от Търговско дружество Митница Русе при две инспекции.

На 13 август, в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост 2 – Видин - Калафат, митнически чиновници селектират за щателна митническа инспекция товарен автомобил с българска регистрация. Шофьорът- български жител, превозвал хранителни артикули от България за Англия. В хода на контролните дейности инспекторите откриват в персоналния багаж на лидера 550 кутии (11 000 къса) цигари и 10 пакета по 40 грама - общо 400 грама тютюн за пушене. Водачът декларирал, че придвижва акцизните артикули за Германия, оповестяват от Агенция Митници.

Ден по-рано на 12 август, още веднъж в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост 2 – Видин - Калафат, е спрян за щателна митническа инспекция пътнически микробус. Водачът – български жител, декларирал, че придвижва персонален багаж от България за Нидерландия. При инспекцията е открито съществуването на 860 кутии (17 200 къса) цигари.

Задържаните тютюневите произведения са облепени с български акцизен бандерол, само че са пренасяни в нарушаване на Закона за акцизите и данъчните хранилища. По случаите са формирани актове за определяне на административни нарушавания.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР