Общо 28,2 милиарда лева са постъпленията в Националната агенция за

...
Общо 28,2 милиарда лева са постъпленията в Националната агенция за
Коментари Харесай

За 2021 г. НАП отчете приходи с 3,2 млрд. лв. повече от миналата година

Общо 28,2 милиарда лв. са постъпленията в Националната организация за приходите през 2021 година, което е с 778 млн. лева над плануваното и с над 3,2 милиарда лева повече от миналата 2020 година Запазва се растежът на непринудено съблюдаване на данъчното и осигурително законодателство от страна на бизнеса и жителите, като постъпленията в хазната също стабилно нарастват.

През 2021 година приходите за централния бюджет възлизат общо на 16,5 милиарда лева, което с близо 15% повече от миналата 2020 година От тях над 8,3 милиарда лева са постъпленията от налог добавена стойност, които са и с най-голям растеж спрямо предходната година – над 900 млн. лева, регистрират от Национална агенция за приходите.

Над 3,2 милиарда лева са платени от бизнеса за корпоративни налози, а 4,2 милиарда лева са от налог върху приходите на физически лица, което е с 15,7% повече спрямо 2020 година

Общият размер на приходите от осигурителни вноски е 11,7 милиарда лева, като от тях 7 милиарда лева са за държавно публично обезпечаване, 3 милиарда лева – за здравноосигурителни вноски и 1,7 милиарда лева – за в допълнение наложително пенсионно обезпечаване. Ръстът в приходите от осигурителни вноски надвишава 10 % по отношение на миналата година.

" Измина още една сложна година в изключителна епидемиологична конюнктура. Но макар компликациите, бизнесът и жителите продължиха да съблюдават правилно своите отговорности, като Национална агенция за приходите регистрира повишен растеж на непринудено обявление и заплащане. Това значително се дължи на партньорския метод и неналичието на напън от страна на приходната организация. Благодаря на сътрудниците за напъните и постигнатото. Високата събираемост е добра вест както за бюджета, по този начин и за цялото общество “, сподели във връзка рекордните приходи в Национална агенция за приходите изпълнителният шеф на организацията Румен Спецов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР