Общо 27 състезатели (14 мъже и 13 жени) ще представят

...
Общо 27 състезатели (14 мъже и 13 жени) ще представят
Коментари Харесай

27 българи ще участват в Странджата

Общо 27 състезатели (14 мъже и 13 жени) ще показват България в 69-ото издание на най-стария интернационален боксов шампионат в Европа - " Странджа ". Надпреварата ще се организира в столичната зала " София ", като за първи път ще бъде в 7 спортни дни - от 19 до 25 февруари.

В шампионата ще вземат участие над 300 състезатели от 34 страни. При дамите във всички категории ще дойдат медалистки от европейски, международни шампионати и олимпийски игри.

Радостното е, че в три категории ще имаме по три състезателки. Момичетата са добре готови, а " Странджа " ще бъде добра инспекция по пътя ни към значимите надпревари - европейското и международното за дами, съобщи старши треньорът на националките Петър Лесов.

Ще видите едни по-различни боксьори на " Странджа " - по-силни и по-технични. Надявам се да вземем и повече медали, разгласи наставникът на мъжете Жоел-Солер Арате.

Мъжете нямат огромни шампионати тази година, само че това не значи, че няма да се готвят на цялостни обороти, увери президентът на БФБ Красимир Инински. - Шестима национали ще вземат участие в WSB сериите, продължаваме с боксовите вечери от Националната лига, които ще са през юни, октомври и декември. Ще изпратим 7 мъже и 5 дами за присъединяване в европейското до 22 година в Румъния в края на март. Освен това обмисляме двустранни срещи с Англия, Украйна или със международен събирателен тим, добави той.

Венцислав Николов, член на управителния съвет на Българския професионален боксов съюз (БПБС), пък разгласи, че се обмисля и организирането на първия по рода си у нас взаимен шампионат сред дилетанти и експерти, който ще бъде наименуван " Заедно ".
   
Ето и съставите на националните ни тимове за шампионата " Странджа ":
Мъже
52 кг - Даниел Асенов и Тинко Банабаков
56 кг - Боян Асенов
60 кг - Кирил Русинов
69 кг - Петър Драганов, Николай Коев, Роберт Чамасанян
81 кг - Благой Найденов и Пламен Петков
91 кг - Радослав Панталеев, Кристиян Димитров и Иван Мечков
+91 кг - Петър Белберов и Александър Георгиев

Треньори: Жоел-Солер Арате, Валентин Поптолев и Александър Александров

Жени
48 кг - Севда Асенова
51 кг - Еми-Мари Тодорова, Габриела Димитрова и Венелина Поптолева
54 кг - Розалия Пайчева, Стойка Петрова и Златислава Чуканова
57 кг - Станимира Петрова, Деница Елисеева и Пламена Иванова
60 кг - Аслъхан Мехмедова
69 кг - Мелис Йонузова
81 кг - Михаела Николова

Треньори: Петър Лесов, Веселин Тодоров, Младен Сталев и Ангел Тодоров
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР