Общо 27 900 души са участвали в антиправителствени протести във

...
Общо 27 900 души са участвали в антиправителствени протести във
Коментари Харесай

Над 27 000 души се включили в съботните протести на френските „жълти жилетки“

Общо 27 900 души са взели участие в антиправителствени митинги във Франция през вчерашния ден, от които 9000 в Париж, предадоха ДПА и ТАСС, цитирайки публични данни.

Това значи, че акцията, оповестена от уредниците за " ултиматум на държавното управление ", е имала по-скромни мащаби от митингите предходната седмица . На 13 април на френските улици излязоха 31 100 души, отбелязва ТАСС.

Организаторите обаче оповестиха доста по-високи числа от формалната статистика. Според тях в митингите през вчерашния ден са взели участие 101 125 души. Протестите в Париж бяха съсредоточени най-вече в източната част на френската столица. Стигна се конфликти сред силите за сигурност и протестиращи . Запалени бяха голям брой транспортни средства.
 БГНЕС
Протестиращите палеха огньове по време на шествието си, с цел да покажат на държавното управление, че възобновяване на катедралата " Нотр Дам " не е единственият проблем, който има потребност от решение. Полицията употребява водни струи и сълзотворен газ , с цел да управлява радикалните детайли, само че макар конфликтите с маскирани протестиращи, митингите бяха най-вече мирни, съобщи АП.-->

 БГНЕС
При конфликтите бяха ранени 14 служители на реда и арестувани 182 протестиращи, оповестява ТАСС. Протестите на " жълтите жилетки " се организират за 23-и следващ уикенд. Движението желае по-ниски налози, по-високо възнаграждение и повече потребление на механизмите на директната, а не представителна, народна власт, напомня ДПА.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР