Общо 27 099 ученици от 400 училища от цялата страна

...
Общо 27 099 ученици от 400 училища от цялата страна
Коментари Харесай

Важно за учениците: МОН изпраща деца от 400 училища на пътувания

Общо 27 099 възпитаници от 400 учебни заведения от цялата страна ще бъдат включени в Националната стратегия „ България – просветителни направления “, заяви МОН.

Това е нов модул от програмата и е ориентиран към провеждането на просветителни направления за интензивно учене и отвън учебно заведение.

Всеки възпитаник може да бъде включен в група веднъж за интервала на осъществяване на програмата по тематичните посоки: история и археология; география и икономика; биология, биоразнообразие и екология; изкуства, архитектура и литература; етнография, фолклор и занаяти, с цел да се даде опция за присъединяване на повече възпитаници.

Модулът планува провеждането на просветителни направления с дълготрайност от 2 до 5 дни до обекти по желание от утвърден лист от МОН, както и други обекти по желание на учебните заведения в сходство с техните просветителни ползи и специфичност.

Бенефициенти на средствата по модула са държавни, общински, частни и духовни учебни заведения, както и български държавни учебни заведения в чужбина и български неделни учебни заведения в чужбина, подпомагани от МОН.

По програмата са обезпечени над 13 млн. лева финансиране като оценката се прави по реда на постъпване на заявките от учебните заведения, посредством платформите ischools.mon.bg – за учебните заведения в страната и world.mon.bg – за българските държавни и неделни учебни заведения.

Констатиран е огромен интерес от страна на учебните заведения, които са възможни бенефициенти по програмата, което води до неспособност за одобрение на всички оферти поради одобрения финансовия запас. Следва да се означи, че по програмата са били планувани над 22 млн. лева финансиране. При окончателното утвърждение на програмата от служебното държавно управление, средствата са били понижени с към 40%, написа „ 24 часа “.

Във връзка с публикувана по-рано през днешния ден позиция на Обединение „ Бъдеще за туризма ”, МОН акцентира, че всички класирани планове ще бъдат финансирани. Списъкът с утвърдените учебни заведения е обществен и е наличен на уеб страницата на МОН.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР