Общо 260.2 млн. лв. са предвидените средства за почистване на

...
Общо 260.2 млн. лв. са предвидените средства за почистване на
Коментари Харесай

260 млн. лв. за почистване на София през 2023г. frognews.bg

Общо 260.2 млн. лева са плануваните средства за разчистване на столицата за 2023г. Това е нарастване с 22,5 млн. лева по отношение на актуалната година. От тях 10.3 млн. лева ще бъдат за поддържане на чистотата в междублоковите пространства и косене. Очаква се те да бъдат предоставени на районните кметовете, оповестява БНР.

 

За поредна година Столична община усилва площта на улици и булеварди, които ще бъдат измивани като част от ограниченията за възстановяване на качеството на въздуха.

 

В проекта за чистотата на града за 2023г. е заложено измиването на 453 хиляди дка улици, което е двойно повече по отношение на измитите площи през 2019 година (203 хиляди декара), заяви зам.-кметът по екология Десислава Билева, която дружно със зам.-кмета по финанси и опазване на здравето Дончо Барбалов показаха план-сметката за обезпечаване на дейностите по чистотата на територията на Столична община през 2023г.

 

През 2023г. Столична община планува увеличение на кратността на миене на улиците, по които се движи градски превоз - от 6 на 7 пъти годишно. Очаква се миенето на вътрешноквартални улици и улици с публично значение също се усилва от 7 на 8 пъти годишно, заяви също Билева.

 

Предвиждат се 74.7 млн. лева за поддържане на инсталациите за отнасяне и преработване на битовите боклуци, както и за изследване, планиране, създаване, употреба и закриване на депата за битови боклуци.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР