Общо 26 дефибрилатора ще бъдат в полза на жителите и

...
Общо 26 дефибрилатора ще бъдат в полза на жителите и
Коментари Харесай

26 животоспасяващи дефибрилатора ще има в София

Общо 26 дефибрилатора ще бъдат в интерес на жителите и гостите на София. Това заяви ръководителят на градския парламент Георги Георгиев.

Преди една година Столичният общински съвет одобри решение за закупуване на автоматизирани външни дефибрилатори, с което се сложи началото на внедряването на тези апарати и обезпечаването на опция за осъществяване на ранна дефибрилация на публични места в столицата.

„ Стартирахме с 5, които към този момент са факт, в ход е процедура за слагане на устройства на 14 метростанции, 4 в общинските лечебни заведения, 2 в градската библиотека и градската художествена изложба ", съобщи той.

Към общинската самодейност към този момент се причисляват и частни компании.

„ Приехме подаяние за метростанция Витоша от ай ти компанията, която го даде на Директора на Метрополитен ЕАД – инж. Братоев и в наличието на мотора на концепцията – проф. Иво Петров. Това е първият жест на бизнеса към програмата на градския парламент за слагане на животоспасяващите устройства на основни места в столицата “, разяснява Георгиев и благодари на донорите за поддръжката в грижата ни за здравето и живота на жителите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР