Общо 26 дефибрилатора ще бъдат в полза на жителите и

...
Общо 26 дефибрилатора ще бъдат в полза на жителите и
Коментари Харесай

26 животоспасяващи дефибрилатора ще има в София

Общо 26 дефибрилатора ще бъдат в интерес на жителите и гостите на София.
 Един от дефибрилаторите.

Преди една година Столичният общински съвет одобри решение за закупуване на автоматизирани външни дефибрилатори, с което се сложи началото на внедряването на тези апарати и обезпечаването на опция за осъществяване на ранна дефибрилация на публични места в столицата.

„ Стартирахме с пет, които към този момент са факт, в ход е процедура за слагане на устройства на 14 метростанции, 4 в общинските лечебни заведения, 2 в градската библиотека и градската художествена изложба “, заяви ръководителят на градския парламент Георги Георгиев.

Към общинската самодейност към този момент се причисляват и частни компании.

„ Приехме подаяние за метростанция „ Витоша “ от ай ти компанията Pontica Solutions, която го даде на шефа на „ Метрополитен “ ЕАД – инж. Братоев, и в наличието на мотора на концепцията – проф. Иво Петров. Това е първият жест на бизнеса към програмата на градския парламент за слагане на животоспасяващите устройства на основни места в столицата “, разяснява Георгиев.

И благодари на донорите за поддръжката в грижата ни за здравето и живота на жителите.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР