Общо 26 000 лв. ще трябва да плати Община заради

...
Общо 26 000 лв. ще трябва да плати Община заради
Коментари Харесай

Общината в Пловдив развърза кесията, брои 26 бона на пострадали граждани

Общо 26 000 лева ще би трябвало да заплати Община поради два случая с в града под тепетата.

Първият е обвързван с проваляне в дупка на тротоара. Мъж се разхождал със брачната половинка си и фамилна другарка в квартал “Коматево “. Преминал пред дупка на тротоарната настилка с дълбочина сред 10 см. и 12 см., в която се е спънал и паднал, като си блъснал десния крайник.

Изпитал е мощна болежка, като се е наложило двете със брачната половинка му да го вдигнат от земята. Боляло го цяла седмица и решил да отиде на доктор. Там открили разкъсан менискус. Наложила се интервенция, а след нея потърпевшият ходил с патерици три седмици. За обслужването и ежедневните му потребности са му помагали всички членове на фамилията.
свързани новини5165на 14.07.202110174на 30.04.2020
Пловдивчанинът завел иск против Общината. Така на първа инстанция магистратите му присъждат 15 бона обезщетение. Становището им е доказано и от окръжните магистрати. Все отново решението предстои на обжалване пред Върховен касационен съд, написа " Марица ".

Вторият случай касае паднал върху жена клон. Тя се движила пеш по тротоара, когато внезапно се отчупил огромен клон от дърво и се стоварил с цялостна мощ върху нея. Клонът я повалил на земята. Пловдивчанката претърпяла доста мощна болежка в региона на лявата тазобедрена става, блъснала главата си, при което получила хематоми, болежка в главата, дясното рамо и ключицата.

Веднага след случилото се не могла да стане сама, наложило се преминаващи да й оказват помощ да се повдигне и да застане в седнало състояние. След известно време потърпевшата съумяла да се изправи на крайници и да стигне до близка скамейка.
свързани новини3257на 08.03.2021
След още към 30 минути съумяла да се съвземе задоволително, с цел да се прибере у дома. В същия ден обаче, болката и отокът на левия крайник се засилили до степен, при която не могла да се придвижва сама. Това наложило да потърси незабавна помощ, след което била настанена в болница за 3 седмици.

Първоначалното лекуване с антибиотици не дало упования позитивен резултат и тя се влошила. Затова била осъществена наложителна интервенция на левия й крайник.

Пострадалата завела иск в съда против Общината. Магистратите от Районния съд й присъдили общо 10 840 лева обезщетение. Решението обаче предстои на обжалване.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР