Общо 252 училища кандидатстват с проекти за получаване на статут

...
Общо 252 училища кандидатстват с проекти за получаване на статут
Коментари Харесай

252 училища кандидатстват с проекти за иновации в обучението

Общо 252 учебни заведения аплайват с планове за приемане на статут на новаторски през идната образователна година. Най-много са плановете за въвеждане на нови способи на преподаване. Има планове с създадено по нов метод образователно наличие, образователни проекти и образователни стратегии, както и потребление на изкуствен интелект в образованието. Други са насочени към нов или модернизиран метод на ръководство, образование и просветителна среда, оповестяват от МОН.

Голяма част от нововъведенията са свързани с планово основано образование, цифровизация и STEM образование. Има планове в региона на изкуствата, спорта и екологията. Част от фокуса на нововъведенията е личностното развиване и кариерното насочване.

Сред кандидатствалите има 8 начални учебни заведения, 92 съществени, 67 междинни, 7 обединени, 20 профилирани и 58 професионални гимназии.

Описаните новаторски процеси са с дълготрайност до 4 години и обгръщат всички или част от участниците в просветителния развой в учебното заведение, като за всяка образователна година са посочени съответно стадиите на напредъка и резултатите, които подлежат на мониторинг.

Предстои оценяване на постъпилите новаторски планове от Комисията за новаторските учебни заведения, в която вземат участие просветителни специалисти, експерти от научните среди, бизнеса и софтуерните промишлености.

В момента в Списъка на новаторските учебни заведения попадат 542 институции. С всяка последваща година техният брой се усилва.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР