Общо 24-ма свидетели ще бъдат призовани за разпит в съда

...
Общо 24-ма свидетели ще бъдат призовани за разпит в съда
Коментари Харесай

Очаква се общо 24-ма свидетели да бъдат разпитани по делото срещу Рагевски между 29 и 31 май

Общо 24-ма очевидци ще бъдат призовани за разпит в съда в интервала сред 29 и 31 май по. Това стана ясно по време на днешното съвещание, при което юристът на обвинения Ваня Радиева внесе молба с съответни експертизи и показания, дадени надлежно от движимости лица и очевидци, като моли да се вземат първичните им показания и да не бъдат разпитвани .

Защитата на околните, откакто се срещна небрежно с молбата, не възрази против молбата на юрист Радиева . от Окръжна прокуратура-Бургас обаче посочи, че едно от лицата в молбата, посочено като експерт, не е било включвано като такова за разпит. По думите й въпросното не е изготвяло експертизи в хода на досъдебното произвеждане. На тези претекстове представителят на Рагевски отговори, че щом я е показала, е видяла аргументи за това и добави:

„ След като не е изготвила експертизи, не виждам драми да не се разпитва. “

След като се реализира единодушие от всички страни по молбата на юрист Радиева, арбитър Ангел Гагашев изчете поименно всички движимости лица и очевидци, които са посочени в нея. През това време Рагевски, който беше изправен пред правосъдната банка, помоли да седне, защото имал херния .

Станимир Рагевски малко преди да го изведат от правосъдната зала. Снимка: Искра.бг

Когато арбитър Гагашев завърши с дългия лист, даде дума на прокурор Трифонова , която напомни обвиняванията . Рагевски е упрекнат за умишлените убийства на 46-годишната брокерка Теодора Бахлова и на 28-годишния строителен служащ Юмер Мехмед . Срещу него има повдигнати и още 2 обвинявания – за нелегално владеене на муниции и на револвер „ Макаров “ , с който е направил убийствата, както и за владеене на опиати – марихуана и примес от кокаин и пирацетам, които е разпространявал, предавайки ги на Деян Дичев.

Подсъдимият беше запитан дали ги схваща и желае да даде пояснение , като отговори:

„ Да /бел. ред. – разбирам ги/. Не /бел. ред. – да дам обяснения/. “

Страните разискаха и в каква последователност да бъдат разпитани очевидците . И по-късно се стигна до замяна на няколко реплики сред арбитър Гагашев и юрист Радиева . Повод за тях стана настояването на магистрата , поради публичния интерес към делото и неговата правна и фактологическа трудност, да бъдат разпитани огромна част от очевидците в три следващи дни – сред 29 и 31 май. Той обаче получи вметка от единия юрист на околните на починалите, че в този интервал има други каузи, които ще отсрочи . Адвокат Радиева обаче посочи, че има две цивилен каузи в Районен съд в Бургас , които по думите й, не можела да отсрочи . В резултат на това арбитър Гагашев означи, че би трябвало да се има поради, че надали всички призовани ще се явят и това би трябвало да се вземе поради. Той настоя довереникът на обвинения да разчисти графика си и по този начин беше решено съвещанието да бъде отсрочено до 29 май .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР