Общо 215 общини влизат в Програмата за развитие на селските

...
Общо 215 общини влизат в Програмата за развитие на селските
Коментари Харесай

550 млн. евро са предвидени за развитието на селските райони

Общо 215 общини влизат в Програмата за развиване на селските региони (ПРСР), която има за цел да подкрепи земеделските производители, както и да усъвършенства стандарта на живот в регионите.

Това заяви министърът на земеделието Явор Гечев по време на Годишната среща на локалните управляващи.

За програмата са отделени малко над 550 млн. евро, които да финансират " Конкурентоспособност и нововъведения в предприятията ", " Развитие на човешките запаси ", " Образование " и " Околна среда ".

Гечев означи, че досега са отправени 405 рецензии от Европейската комисия към България, които са изцяло поправени, а проблемите отстранени.

" В последния месец в разговор с Европейска комисия се получиха още над 105 спомагателни отметки, най-вече от генералните дирекции " Действия по климата " и " Околна среда ", те също са изчистени ", уточни земеделският министър.

Сериозен недостиг на фрагменти в Държавен фонд " Земеделие " (ДФЗ), които да обработват плановете, отбелязва Явор Гечев. Според него работата се е нараснала в пъти повече, а уголемение на съставът на Фонда не е правено от 10 години насам.

Според Гечев главните проблеми на земеделието в България са централизацията във връзка с финансиране на общините, както и неналичието на фрагменти, които да обработват плановете.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР