Общо 21 200 къса цигари задържаха митнически служители от ТД

...
Общо 21 200 къса цигари задържаха митнически служители от ТД
Коментари Харесай

Задържаха 21 200 къса цигари от ТД Митница Русе

Общо 21 200 къса цигари задържаха митнически чиновници от Търговско дружество Митница Русе при две инспекции.

На 16.07.2023 година, в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост - Русе, митнически инспектори стопират за инспекция лек автомобил, пътуващ от България за Германия. При огледа митническите чиновници откриват огромно количество цигари, укрити под капака на мотора, както и във фабрични кухини под корите на автомобила и в колонките за защитните колани. Недекларираните цигари са облепени с годен български акцизен бандерол, оповестяват от Агенция " Митници ".

Откритите акцизни артикули са общо 16 800 къса (840 кутии) и са арестувани от митническите управляващи.

При различен случай на 14.07.2023 година, още веднъж в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост – Русе, е спрян за щателна митническа инспекция товарен автомобил, пътуващ за Нидерландия. При физическа инспекция, след разтоварване на част от транспортираните артикули и унищожаване на дървени капаци от пода на автомобила, в естествена празнина митническите инспектори откриват съществуването на тютюневи произведения.

Общото количество на откритите и арестувани от митническите управляващи недекларирани цигари е 4400 къса (220 кутии), като всички са били облепени с годен български акцизен бандерол.

По случаите са формирани актове за определяне на административни нарушавания. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР