Общо 21 200 къса цигари задържаха митнически служители от ТД

...
Общо 21 200 къса цигари задържаха митнически служители от ТД
Коментари Харесай

21 200 къса цигари задържаха митничари в Русе при два случая

Общо 21 200 къса цигари задържаха митнически чиновници от Търговско дружество Митница Русе при две инспекции.

На 16.07.2023 година, към 18:00 ч. в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост- Русе митнически инспектори стопират за инспекция лек автомобил, пътуващ от България за Германия. При огледа митническите чиновници откриват огромно количество цигари, укрити под капака на мотора, както и във фабрични кухини под корите на автомобила и в колонките за защитните колани. Недекларираните цигари са облепени с годен български акцизен бандерол.

Откритите акцизни артикули са общо 16 800 къса (840 кутии) и са арестувани от митническите управляващи.

При различен случай на 14.07.2023 година към 11:30 часа още веднъж в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост – Русе е спрян за щателна митническа инспекция товарен автомобил, пътуващ за Нидерландия. При физическа инспекция, след разтоварване на част от транспортираните артикули и унищожаване на дървени капаци от пода на автомобила, в естествена празнина митническите инспектори откриват съществуването на тютюневи произведения.

Общото количество на откритите и арестувани от митническите управляващи недекларирани цигари е 4400 къса (220 кутии), като всички са били облепени с годен български акцизен бандерол.

По случаите са формирани актове за определяне на административни нарушавания. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР