Общо 208 деца ще може да обучава от следващата учебна

...
Общо 208 деца ще може да обучава от следващата учебна
Коментари Харесай

Двойно повече деца ще учат в Спортното училище

Общо 208 деца ще може да образова от идната образователна година Спортното учебно заведение в Пазарджик. Това е написано в новия план-прием, одобрен от министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Учениците са разпределени в 8 паралелки: три за пети клас – 78 възпитаници, по две за шести и осми – по 52-ма, и една за седми с 26 деца.

Ако всички места бъдат запълнени, възпитаниците ще се усилят съвсем двойно. През първата образователна година бяха признати към 130 деца. Дори да не станад над 200, кметът Тодор Попов се надява от есен да са най-малко 150.

От новата образователна година ще бъде проведено образование по 6 нови типа спорт: баскетбол, карате, колоездене, лека атлетика, тенис на корт и кикбокс, заяви шефът на образователното заведение Георги Георгиев. Осигурени са и условия за тренировки, като в околните дни се чака да бъде подготвен и обновеният стадион.

Изготвен е и графикът за реализиране на приема. Документи за първия стадий ще се подават от 20 май до 20 юни, изпитите да инспекция на качествата ще са от 21 до 30 юни.

Спортното учебно заведение и отсега нататък ще предлага на учениците си безвъзмездни общежитие и столово хранене, като постройката на общежитието скоро ще бъде изцяло ремонтирана и санирана. В образователното заведение могат да аплайват освен деца от града, само че и от цялата област, напомни Тодор Попов.

" В момента тече обновяването въз основата на Спортното учебно заведение в Пазарджик. Готви се нов образ на стадиона, който се снабди с автоматизирана поливна система, цялостно рехабилитиране на тревната настилка и лазерно подравняване, а към него ще бъде актуализирана и лекоатлетическата писта, която ще бъде покрита с нова настилка, заяви неотдавна в профила си във Facebook градоначалникът. Ремонтните действия по общежитието са към своя край, а в двора на образователното заведение бяха направени и нови алеи и тротоари за подобряването на виталната среда. Преди съвсем година възродихме Спортното учебно заведение, само че работата по неговото развиване и надграждане ще продължи до момента в който достигнем мечтаните резултати за удобството на младите спортисти ".

*Снимките са от профила на Тодор Попов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР