Общо 2 850 ученици от 86 гимназии в цяла Европа

...
Общо 2 850 ученици от 86 гимназии в цяла Европа
Коментари Харесай

Аксаковци участват онлайн сесия на „Euroscola Online“

Общо 2 850 възпитаници от 86 гимназии в цяла Европа ще вземат участие през днешния ден в онлайн сесия на Програмата „ Euroscola Online “. Сред тях ще са и 21 младши посланици на Европейския парламент от Профилирана гимназия „ Иван Сергеевич Аксаков “ – Пазарджик. За два часа те ще влязат в ролята на европейски народни представители от България, дружно с още три български учебни заведения – посланици на Европейския парламент.

Събитието към този момент е в ход. От 10,30 до 12,30 часа българско време ще се разискват ′′Укрепване на солидарността на Европейски Съюз във време на изключително състояние: Трябва ли да се ангажираме повече? ". По време на двучасовото събитие, младежите от цяла Европа ще имат опция да зададат непосредствено въпросите си към заместник-председателя на Европейския парламент, Катарина Барлей.

За Пазарджик, това ще направи Сара Ковачева, 12 клас – младши дипломат от Профилирана гимназия „ Иван Сергеевич Аксаков “,

По време на двучасовото събитие, младшите посланици ще научат повече за активността на Европейския парламент и неговите политики и ще могат да вземат участие интензивно, като оферират своите новаторски хрумвания. Сесията на Програмата „ Euroscola Online “ през днешния ден ще бъде открита персонално от ръководителя на Европейския парламент Дейвид Мария САСОЛИ.

Правото си на присъединяване пазарджишките възпитаници от Гимназия „ Аксаков “ заслужиха, откакто за повторно завоюваха съревнованието със свои връстници по Програмата „ Училище дипломат “ на Бюрото на Европейския парламент в България. През 2018-та година, аксаковци получиха първото самопризнание за самодейностите си като посланици на европейския парламент. Последователната им и новаторска активност при разпространение на политиките на Европейския съюз и неговите институции им донесе и второто самопризнание при започване на тази година. Учениците от Профилирана гимназия „ Иван Сергеевич Аксаков “ в Пазарджик са единствените, които печелят поредно главния и спомагателния модул на програмата „ Училище дипломат “ в България.

Събитието може да се следи онлайн:

https://fb.watch/4aUln50p29/

Иванка Ваклинова,

Директор
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР