Общо 1659 ученици от област Сливен са били върнати в

...
Общо 1659 ученици от област Сливен са били върнати в
Коментари Харесай

Общо 1659 ученици от област Сливен са били върнати в училище

Общо 1659 възпитаници от област Сливен са били върнати в учебно заведение. Това заяви пред кореспондент Илонка Толева, старши специалист по приобщаващо обучение при РУО-Сливен, съобщи Българска телеграфна агенция.

Обходни екипи са посетили 6338 адреса в региона в осъществяване на първия стадий от Междуинституционалния механизъм за обгръщане и задържане на децата в учебно заведение. Посетените деца са на възраст от пет до 16 години, със статус "отпаднали от учебно заведение ".

Общо 61 екипа с 632-ма експерти са обикаляли по адреси в цялата област. За 1795 деца е било открито, че са в чужбина, само че няма информация дали са се открили там трайно или са за сезонна работа с родителите си. 2336 от посетените възпитаници не учат и не са поискали да се върнат в учебно заведение. Общо 548 деца не са били открити на адресите, като евентуално ще бъдат търсени в допълнение.

По думите на Толева, сега се вършат изследвания за потребностите на другите учебни заведения, в които ще се образоват върнатите възпитаници. В някои от тях има проблеми с материалната база. В някои от случаите учениците са много по-големи от класовете, в които би трябвало да постъпят, като там се оферират различни форми на образование.

Във втория стадий от Механизма за обсег ще се търсят деца, които не са се записали на учебно заведение през актуалната образователна година. В Сливенско техният брой е 1063. От 6 до 24 ноември тези деца ще бъдат посетени на адрес, заяви Илонка Толева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР